Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Το συναρπαστικό ταξίδι της ελιάς!
Επισκεφθείτε ένα από το πιο πρωτότυπα και διαφορετικά μουσεία της Ελλάδας! Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη σας ταξιδεύει στον πολιτισμό, την ιστορία, και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής στην Ελλάδα από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα!
real-sparta
 

Στο σύγχρονο, καλαίσθητος χώρο του Μουσείου, θα δείτε την ελιά και το λάδι από διαφορετικές οπτικές γωνιές: οικονομία, διατροφή, θρησκευτική λατρεία, τέχνη και τεχνολογία! Θα μείνετε έκπληκτοι με τη στενότατη σχέση του ανθρώπου και της ελιάς ανά τους αιώνες. Μια σχέση που υπήρξε ανέκαθεν πολύπλευρη και ωφέλιμη.

Ο τρόπος παρουσίασης των εκθεμάτων με τον συνδυασμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων που επιτρέπει το φυσικό φως να λούζει τα εκθέματα αλλά και η αναπαράσταση της διαδικασίας παραγωγής των προϊόντων της ελιάς με μεγάλες κινούμενες μακέτες θα σας χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία! Το Μουσείο οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με παιχνίδια και δραστηριότητες, για σχολεία και γενικό κοινό, όπως το «Μια μέρα στο ελληνιστικό ελαιοτριβείο», όπου οι μαθητές βγάζουν λάδι με τον αρχαίο τρόπο!

Στο τέλος της ξενάγησης σας, αξίζει να επισκεφθείτε το υπέροχο καφέ που βρίσκεται μέσα στο μουσείο και έχει θέα τον όμορφο προαύλιο χώρο του.
 
 
Σήμερα
 
Φωτογραφίες