Άρνα

Η μικρή, γραφική Άρνα, είναι ένα πανέμορφο, καταπράσινο χωριό κτισμένο σε υψόμετρο 750 μ., στις ανατολικές πλαγιές του Ταΰγετου.
Κατάφυτη από πλατάνια, μηλιές, καστανιές, καρυδιές και πλήθος από αρωματικά βότανα, με λιθόχτιστα καλντερίμια και πηγές που αναβλύζουν κρυστάλλινο νερό.
real-sparta
 

Εδώ βρίσκεται και το διασημότερο φυσικό μνημείο της περιοχής, ο περίφημος υπερχιλιετής πλάτανος, με ύψος που αγγίζει τα 30 μέτρα και η περίμετρο που ξεπερνά τα 13 μέτρα. Θα τον βρείτε στην πλατεία του χωριού, να χαρίζει απλόχερα την σκιά του τα καλοκαίρια. Ακριβώς απέναντί του θα έχετε την ευκαιρία να ξεδιψάσετε στην όμορφη μαρμάρινη βρύση της Φτιαλίνας και να απολαύσετε τοπικά εδέσματα στις ταβέρνες του χωριού.

Στην πλατεία γύρω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο και η δημοφιλής Γιορτή Κάστανου που προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Από την Άρνα, ακολουθώντας το διεθνές μονοπάτι Ε4 προς το ρέμα της Αγίας Μαρίνας θα φτάσετε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Γιάτρισσας ή εναλλακτικά με κατεύθυνση προς τη γειτονική Σπαρτιά καταλήγετε στον Άγιο Δημήτριο, στην καρδιά του δάσους της Βασιλικής, που είναι γεμάτο με έλατα και μαυρόπευκα.
 
 
Σήμερα
 
Φωτογραφίες