Γεωργίτσι

Το Γεωργίτσι, γνωστό και ως «μπαλκόνι του Ταΰγετου» βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μέτρων και έχει υπέροχη πανοραμική θέα που εκτείνεται από τα βουνά της Αρκαδίας ως το Λακωνικό κόλπο.
Πάνω από τα τελευταία σπίτια του χωριού, υπάρχει ένα πανέμορφο πυκνό δάσος με καστανιές. Οι βόλτες στα μονοπάτια του, ειδικά στις αρχές του χειμώνα που οι καστανιές είναι φορτωμένες ολοστρόγγυλα, αγκαθωτά κάστανα, είναι από τις ωραιότερες εμπειρίες.
real-sparta
 

Εκτός από τις καστανιές, τα έλατα και τα πλατάνια , το Γεωργίτσι είναι γεμάτο πέτρινες βρύσες, με πιο σημαντική την πηγή του Παράσχη, όπου σχηματίζεται και μικρός καταρράκτης. Δύο αξιοθέατα που αξίζουν της προσοχής σας είναι το βυζαντινό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και το υπέροχο πέτρινο σχολείο του 1933. Η δροσερή πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο θα σας προσφέρει ξεκούραση και γαλήνη καθώς απολαμβάνετε το φαγητό ή τον καφέ σας. Στην είσοδο του χωριού, στην τοποθεσία Καρβουνόρεμα κάτω από πανύψηλα πλατάνια διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο η Γιορτή Τσίπουρου την οποία επισκέπτεται πολύς κόσμος από την Σπάρτη, τα γύρω χωριά, αλλά και από την Αθήνα.

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, το Γεωργίτσι διαθέτει ενδιαφέροντα μονοπάτια που οδηγούν σε απόκρημνες πλαγιές, εντυπωσιακά δάση και γραφικές βρύσες. Το Φαράγγι του Καρδάρη, είναι μια υπέροχη διαδρομή μέσα σε πλούσια βλάστηση, που ξεκινά από το κέντρο του χωριού, περνά από τα υπέροχα Παρασκέικα και φτάνει στου Παπά το Αλώνι.
 
 
Σήμερα
 
Φωτογραφίες