Καστόρι

Το Καστόρι είναι ένα ζωντανό κεφαλοχώρι, όπου χτυπά η καρδιά του βόρειου Ταΰγετου, με πέτρινα αρχοντικά, βρύσες, βυζαντινές εκκλησίες και δροσερές πλατείες που στις λιακάδες πλημμυρίζουν από κόσμο.
Το φαντασμαγορικό φαράγγι του ποταμού Κάστορα, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πεζοπορίας ξεκινά δύο βήματα έξω από το Καστόρι.
real-sparta
 

Στα αξιοθέατα του χωριού περιλαμβάνουν τις κρυστάλλινες πηγές του Αγίου Μάμα, όπου εκτρέφονται πέστροφες και σολομοί, τους παλιούς νερόμυλους – σήμα κατατεθέν του χωριού, και το Μαρμαρογέφυρο, το τοξωτό γεφύρι πάνω από τα νερά του Κάστορα.

Η γύρω περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορία, mountain bike, canyoning, motorcross και άλλες δραστηριότητες. Μια από τις ωραιότερες, και ευκολότερες πεζοπορικές διαδρομές είναι εκείνη που ξεκινά λίγο έξω από το Καστόρι, και ακολουθεί την πορεία του ποταμού Κάστορα, ο οποίος βάφτισε το χωριό. Η διαδρομή είναι σχεδόν επίπεδη, με το μονοπάτι να κινείται κάτω από αιωνόβια δέντρα που σχεδόν κρύβουν τον ουρανό, πάνω σε ξύλινα γεφυράκια, πλάι σε ερείπια παλιών νερόμυλων και πάντα παράλληλα με τον ποταμό, που το κελάρυσμα του αποτελεί τη μόνιμη μουσική υπόκρουση της διαδρομής. Για περισσότερες διαδρομές μπορείτε να ζητήσετε τη συνδρομή του δραστήριου συλλόγου φίλων Ταϋγέτου «η Λουσίνα» που έχει την έδρα της στην πλατεία του Καστορίου.
 
 
Σήμερα
 
Φωτογραφίες