Παρόρι

Πολύ κοντά στο Μυστρά, εκεί που οι πρόποδες του Ταϋγέτου σμίγουν με την εύφορη κοιλάδα της Σπάρτης, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα χωριά Παρόρι και Αϊ Γιάννη.
Ιδανικός προορισμός για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το φαγητό σας σε παραδοσιακές ταβέρνες μέσα στη φύση, δίπλα στα τρεχούμενα νερά των πηγών και κάτω από τον ίσκιο ψηλών πλατανιών.
real-sparta
 

Στο Παρόρι , δίπλα από την όμορφη πλατεία, εκεί που τρέχουν τα κρύα νερά των πηγών του Κεράμου, ξεκινά ένα φιδίσιο μονοπάτι που μετά από 15 μόλις λεπτά θα σας οδηγήσει στο μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς της Λαγκαδιώτισσας, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και είναι κτισμένο κυριολεκτικά μέσα στον βράχο. Ο θρύλος λέει, ότι εδώ λειτουργήθηκε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος όταν ξεκίνησε για την Κωνσταντινούπολη.

Περνώντας τη μικρή πύλη εισόδου η ενέργεια του χώρου θα σας πλημμυρίσει με κατάνυξη. Από τη Λαγκαδιώτισσα το μονοπάτι συνεχίζει προς την Παναγία την Ζαγούνα και καταλήγει στην Μονή Φανερωμένης κτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία σε απόσταση 2,5 χλμ από το χωριό Αναβρυτή .
 
 
Σήμερα
 
Φωτογραφίες