Τρύπη

Η όμορφη Τρύπη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην είσοδο της Μεγάλης Λαγκάδας του Ταΰγετου σε υψόμετρο 640 μ. μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και ταβέρνες γνωστές για την παραδοσιακή κουζίνα τους.
Ξεδιψάστε στα κρυστάλλινα νερά των πηγών Βασιλονέρι και Καρβασαράς και αν έχετε διάθεση να εξερευνήσετε την μαγευτική φύση, κατηφορίστε στις πηγές του ποταμού Κνακίωνα για να απολαύσετε κρυστάλλινα παγωμένα νερά που πηγάζουν μέσα από τον Ταΰγετο.
real-sparta
 

Έξω από το χωριό στο δρόμο για Καλαμάτα, μπορείτε να επισκεφθείτε το σπηλαιοβάραθρο του Καιάδα, όπου σύμφωνα με την παράδοση οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έριχναν τα ανάπηρα ή καχεκτικά βρέφη προκειμένου να διασφαλίσουν την ευγονική της φυλής τους. Λίγα χιλιόμετρα μετά τον οικισμό της Τρύπης, στο 15ο χλμ. του δρόμου Σπάρτης – Καλαμάτας υπάρχει το αναρριχητικό πάρκο της Λαγκάδας. Πρόκειται για ένα από τα λίγα αναρριχητικά πεδία της Ελλάδας όπου λόγω του υψομέτρου και της θέσης του πεδίου (φαράγγι), είναι δυνατό το σκαρφάλωμα ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες της καλοκαιρινής περιόδου.
 
 
Σήμερα
 
Φωτογραφίες