Τσίντζινα

Τα γραφικά Τσίντζινα ή Πολύδροσο είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Λακωνίας, χτισμένο στην “καρδιά” του Πάρνωνα σε υψόμετρο περίπου 1.100 μέτρων.
Οι επισκέπτες θα θαυμάσουν τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις μύτες των τριών λόφων του χωριού, τα πέτρινα βυζαντινά εκκλησάκια και τα τρεχούμενα νερά των εννέα πηγών που αναβλύζουν στην ευρύτερη περιοχή.
real-sparta
 

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού, είναι η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, το “Ψητό”, η Αγία Μαρίνα και το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Η φυσική ομορφιά της περιοχής με τα αιωνόβια έλατα είναι μοναδική!

Τα Τσίντζινα αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για όσους επιζητούν τη χαλάρωση και την ηρεμία, αλλά και ορμητήριο για πεζοπορικές και ποδηλατικές εξερευνήσεις στον καταπράσινο Πάρνωνα ανάμεσα σε τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλλους. Από την πλατεία των Τσιντζίνων ξεκινούν εννέα πεζοπορικά μονοπάτια, χαρτογραφημένα και σηματοδοτημένα, καθένα με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σε πηγές ή εκκλησίες. Η γύρω περιοχή προσφέρεται για εξερεύνηση, όχι μόνο από πεζοπόρους, αλλά κι από ορειβάτες, μιας και η κορυφή του Πάρνωνα, η Μεγάλη Τούρλα, σε υψόμετρο 1.942μ., τους περιμένει προκαλώντας τους να διασχίσουν το πανέμορφο φαράγγι για να τη συναντήσουν.

Στο χωριό υπάρχουν επίσης δύο σηματοδοτημένες διαδρομές για ποδήλατο βουνού (ΜΤΒ) σε δασικούς δρόμους με σημείο εκκίνησης τις παρυφές των Τσιντζίνων και τερματισμό στο ίδιο σημείο.

Για τους λάτρεις της αναρρίχησης, ο βράχος της Αγίας Μαρίνας, με τέσσερις σπορ διαδρομές αποτελεί πρόκληση για κάθε αναρριχητή. Οι δυσκολίες τους κυμαίνονται από 5a έως 7bc, τοποθετώντας έτσι και τα Τσίντζινα στο χάρτη των αναρριχητικών πεδίων. Στο πεδίο θα φτάσετε ακολουθώντας το μονοπάτι της Αγίας Μαρίνας.
 
 
Σήμερα
 
Φωτογραφίες