Βαμβακού

Το χωριό με την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και τη μακρά ιστορία κτίστηκε στα μέσα του 15ου αιώνα και είναι καταπράσινο, περιτριγυρισμένο από όμορφα δάση, ελάτης και μαύρης πεύκης.
Η μαγεία των χρωμάτων την άνοιξη και το φθινόπωρο, και η γοητεία του χιονισμένου τοπίου το χειμώνα γοητεύει κάθε επισκέπτη.
real-sparta
 

Περπατήστε στο πανέμορφο αυτό χωριό και ανακαλύψτε τις ομορφιές του. Στην πλατεία του χωριού θα συναντήσετε την κεντρική εκκλησία της Βαμβακούς, που είναι τρισυπόστατη και αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, τον Αγιο Χαράλαμπο και την Αγία Παρασκευή. Στον περίβολό της είναι τοποθετημένος ο εντυπωσιακός χάλκινος ανδριάντας του Θεοδώρητου Β, επισκόπου Βρεσθένης. Πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού βρίσκεται ένας πανέμορφος πύργος με ρολόι με απέραντη θέα σε όλο τον Πάρνωνα.

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό στη δυτική πλευρά του, θα συναντήσετε το σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής. Ένα κτίσμα «σφηνωμένο» λες στα βράχια του βουνού, που δημιουργεί δέος σε όποιον το αντικρίσει και προσεγγίσει τον χώρο του.

Για να γνωρίσετε καλύτερα τη Βαμβακού, μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε πεζοπορία μέσα στη φύση. Οι εναλλαγές του τοπίου μέσα στην ίδια διαδρομή μερικών χιλιομέτρων είναι εκείνες που θα σας ενθουσιάσουν και θα μετατρέψουν την πεζοπορία σε μια αξέχαστη εμπειρία. Δύο πεζοπορικές διαδρομές συνθέτουν ένα δίκτυο μονοπατιών 20,5km, κατασκευασμένo και σηματοδοτημένo σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών διαφορετικού επιπέδου περιπατητών.

Για όσους αγαπούν την ποδηλασία, χωματόδρομοι, μονοπάτια ανάμεσα στα δέντρα και ορεινό τοπίο έτοιμα για τις ρόδες σας. Τρεις ποδηλατικές διαδρομές συνθέτουν ένα δίκτυο 25,5 km, διασχίζοντας τη Δυτική πλευρά του Πάρνωνα.
 
 
Σήμερα
 
Φωτογραφίες