Γιορτή Τσίπουρου

Υστέρα από τρία χρόνια, θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Γεωργίτσι, η γιορτή του Τσίπουρου! Η Γιορτή του Τσίπουρου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Γεωργίτσι Λακωνίας, στην περιοχή Καρβουνορεμα.
Κάθε χρόνο στην γιορτή μπορείτε να βρείτε ζωντανή μουσική και ανθρώπους με όρεξη για χορό, διαφόρων ειδών μεζέδες και παραδοσιακά πιάτα και φυσικά άφθονο τσίπουρο. Στον τομέα του φαγητού μπορείτε να περιμένετε μεζέδες όπως σουβλάκια, λουκάνικα, γουρουνοπούλα, φασολάδα και γίδα βραστή.
 

Από το 2018 που η σχετική νομοθεσία μας το επέτρεψε, αρχίσαμε την δική μας παραγωγή τσίπουρου, με καζάνι εκείνη την ημέρα, στον χώρο της γιορτής. Όπως λοιπόν κάθε χρόνο από τότε, έτσι και φέτος μπορείτε να περιμένετε φρέσκο τσίπουρο, από δικό μας καζάνι.

Στις 29.10.2022, σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί την επιστροφή αυτής της ιστορικής γιορτής ύστερα από τόσα έτη απουσίας.

Στις 18:00 θα χορέψει για την γιορτή η χορευτική ομάδα Θεραπνων.
Στις 18:30 θα χορέψει για την γιορτή η χορευτική ομάδα Πολιτιστικός σύλλογος Κοκκινοράχης " Ο ΠΑΡΝΩΝ".
Μαζί μας απο τις 19:00 θα είναι τα "Κιντέρια" ένα μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής που έχει σαν βασικό στόχο το «γλέντι». Το συγκρότημα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:▪️Ποντικοπούλου-Βενιέρη Μυρσίνη (Βιολί)
▪️Παππάς Βαγγέλης (Κλαρίνο)
▪️Πολύδωρος Βασίλης (Λαούτο)
▪️Δρακόπουλος Αντρέας (Κρουστά)


Συνδιοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης