Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι είναι μια επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και δρώμενα και πραγματοποιείται από το 1988, στο «Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο» μέσα σε ένα καταπράσινο άλσος κοντά στο προάστιο Μαγούλα.
Διασχίζοντας την «Οδό των Ποιητών», η οποία ονομάστηκε έτσι γιατί κατά μήκος της υπάρχουν οκτώ προτομές σημαντικών αρχαίων και νεότερων Ελλήνων ποιητών, φτάνετε στο αμφιθέατρο.
real-sparta
 
Απέναντί σας, σαν φυσική σκηνογραφία αντικρίζετε τον αγέρωχο Ταΰγετο και τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά. Η αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή, επιλέγει, επιμελείται και οργανώνει το πέρασμα μεγάλων θεατρικών θιάσων, ηθοποιών, μουσικών συνόλων και τραγουδιστών όπως το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδοςκαι η Ορχήστρα των Χρωμάτων. Σπουδαία έργα της ελληνικής και ξένης δραματουργίας, συναντούν μουσικές και ενορχηστρώσεις ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών, με την ερμηνεία κορυφαίων καλλιτεχνών. Οργανωτής των εκδηλώσεων είναι το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα,με την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης. Περισσότερες πληροφορίεςεδώ
 
 
Σήμερα
 
Φωτογραφίες