Μπουζοπούλα, παραδοσιακή γουρουνοπούλα µε τραγανή πέτσα και γλυκό κρέας αργοψημένη στο φούρνο για πολλές ώρες.
Κόκορας μπαρδουνιώτικος, μαγειρεμένος στην κατσαρόλα με ντομάτα, κρεμμύδια και λευκό, σκληρό τυρί που συνοδεύεται συνήθως από ζυμαρικά και τριμμένη μυζήθρα.
Πιταρούδες, λαχταριστές λεπτές πίτες με φύλλο, γεμιστές με σπανάκι, άγρια χόρτα, κρεμμυδόφυλλα, μαρούλια και δυόσμο.
Καγιανάς, με αβγά τηγανισμένα με ντομάτα και τυρί αλλά με προσθήκη σύγκλινου ή λουκάνικου.
Κολοκυθοκορφάδες, ανθοί κολοκυθιού στην κατσαρόλα με κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα και φύλλα δυόσμου.
Τσιγαρολάχανα, αρωματικά άγρια χόρτα τσιγαρισμένα με κρεμμύδι, πελτέ, λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Τσαΐτια,τηγανιτά πιτάκια, με γέμιση μυρωδάτων χορταρικών και ντόπιο τυρί.