Αμυγδαλωτά, μπορείτε να βρείτε σε όλα σχεδόν τα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Ζυμώνονται με ζάχαρη, βανίλια, σιμιγδάλι, και ασπράδια μαρέγκα με αλεσμένα αμύγδαλα και πλάθονται το μίγμα σε σχήμα μικρού αχλαδιού με ένα γαρυφαλλάκι στο πάνω μέρος. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, βουτιούνται σε ανθόνερο, και στη συνέχεια βυθίζονται σε άχνη ζάχαρη.
Σκαλτσούνια, εμφανισιακά μοιάζουν με τα αμυγδαλωτά, ζυμώνονται με αλεύρι, ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι και ζάχαρη και αφού πάρουν στο σχήμα τους γεμίζονται με καρύδια, μήλα τριμμένα, σταφίδες και κανέλα. Μετά το ψήσιμο και αφού κρυώσουν, ραντίζονται με ανθόνερο και πασπαλίζονται με αρκετή ζάχαρη άχνη.