Αναρρίχηση

Το αναρριχητικό πάρκο της Λαγκάδας Ταϋγέτου βρίσκεται στο 15° χλμ. της εθνικής οδού Σπάρτης- Καλαμάτας. Είναι ένα από τα λίγα αναρριχητικά πεδία της Ελλάδας όπου λόγω του υψομέτρου και της θέσης του πεδίου (φαράγγι), είναι δυνατό το σκαρφάλωμα ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες της καλοκαιρινής περιόδου.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το έντονο ανάγλυφο που παρουσιάζει ο βράχος αλλά και με την ομορφιά του φυσικού τοπίου της περιοχής, κατατάσσουν τη Λαγκάδα σε ένα από τα πιο δημοφιλή και σημαντικά αναρριχητικά αθλητικά πεδία στην Ελλάδα. Διαθέτει περίπου 100 διαδρομές αθλητικού χαρακτήρα που αναπτύσσονται σε πέντε πεδία: Αλώνι, Πετσάνες, Τουρλίτσα, Σπληθάρι και Στάνη. Όλοι οι αναρριχητές μπορούν να προπονηθούν, αφού διαθέτει από εκπαιδευτικές διαδρομές αρχαρίων μέχρι και διαδρομές για τους πλέον έμπειρους.
real-sparta
 
Πώς θα πάτε
Στην έξοδο του χωριού Τρύπη θα συναντήσετε στα αριστερά του δρόμου πηγές με τρεχούμενο δροσερό νερό. Από εκεί συνεχίζετε για ακόμα 3-4 χλμ. μέχρι που συναντάτε την ταμπέλα για το αναρριχητικό πάρκο της Λαγκάδας. Μπορείτε να παρκάρετε στο πάρκινγκ που υπάρχει στα αριστερά του δρόμου. Από εκεί, για τα πεδία Αλώνι και Πετσάνες, ακολουθείτε το σηματοδοτημένο μονοπάτι στα δεξιά του δρόμου και σε 5 λεπτά βρίσκεστε στη βάση των διαδρομών.

Το πεδίο Στάνη βρίσκεται επίσης στα δεξιά και επί του δρόμου στα 300μ.μετά το μεγάλο πάρκινγκ. Αριστερά του δρόμου και του φαραγγιού, στα 200 μέτρα μετά το μεγάλο πάρκινγκ (προς Καλαμάτα) βρίσκονται τα πεδία Τουρλίτσα και Σπληθάρι. Θα τα εντοπίσετε κατηφορίζοντας στο μικρό απότομο τσιμεντένιο δρόμο που κατεβαίνει μέσα στο φαράγγι είτε οδικώς είτε με τα πόδια.


Που θα μείνετε
Δίπλα στις διαδρομές υπάρχει ένα μικρό ξύλινο κατάλυμα που φιλοξενεί έως έξι άτομα με δικούς τους υπνόσακους. Εναλλακτικά, μπορείτε να μείνετε σε ξενοδοχεία στη Σπάρτη ή στο Μυστρά.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ.
 
 
Σήμερα
 
Φωτογραφίες